Forgot Your Password?
  • English

Παρουσίαση εταιρίας BIOFIAL Α.Ε.

Η εταιρία BIOFIAL Α.Ε. αποτελεί την παλιότερη, μεγαλύτερη και αρτιότερη ελληνική βιομηχανία παραγωγής υδραυλικών κυλίνδρων και υδραυλικών συστημάτων ανύψωσης για ανελκυστήρες.

Ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1973, από τον κύριο Χατζηευστρατίου Α. Κωνσταντίνο, αρχικά ως μηχανουργείο, με αντικείμενο την παραγωγή μηχανημάτων και διαφόρων εξαρτημάτων, για γεωργικές εφαρμογές, ως επί το πλείστον. Την σημερινή μορφή της, δηλαδή, εταιρεία παραγωγής με αποκλειστικό αντικείμενο δραστηριότητας την κατασκευή υδραυλικών κυλίνδρων, καθώς και τον διακριτικό τίτλο BIOFIAL, έλαβε το 1979.

Η έδρα της επιχείρησης αρχικά ορίζεται σε μισθωμένο κατάστημα επί της οδού Κωλέτη, εν συνεχεία σε μεγαλύτερο, επίσης μισθωμένο βιομηχανοστάσιο στο Καλοχώρι και τελικά, το 1987 η επιχείρηση εγκαθίσταται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 4.500 m² επί της οδού Πόντου 52, στην περιοχή Β’ Κ.Τ.Ε.Ο. της Θεσσαλονίκης. Σήμερα οι κτιριακές  εγκαταστάσεις ανέρχονται στα 4.200 m², τα οποία καλύπτονται κατά κύριο λόγο από τις εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείτε η παραγωγική διαδικασία, καθώς και από γραφεία, αποθήκες, εκθεσιακούς και βοηθητικούς χώρους. Η BIOFIAL διαθέτει αρτιότατο τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος στην πλειοψηφία του αποτελείται από μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, ειδικά κατασκευασμένα από γνωστούς οίκους του εξωτερικού για να καλύπτουν τις εξειδικευμένους ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Οι εφαρμογές των υδραυλικών κυλίνδρων ποικίλουν ανάλογα με την χρήση που επιδιώκει ο πελάτης και για τον λόγο αυτό, τα παραγόμενα προϊόντα καλύπτουν ένα μεγάλο πλήθος. Η πολύχρονη εμπειρία, η υψηλή τεχνογνωσία, ο σωστός σχεδιασμός, και ο άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός, εδραίωσαν την BIOFIAL στον τομέα της αποκλειστικής κατασκευής υδραυλικών κυλίνδρων στον Ελληνικό χώρο.

Όσον αφορά στην παραγωγική δραστηριότητα, η επιχείρηση ξεκίνησε με την παραγωγή υδραυλικών κυλίνδρων, κατά κύριο λόγο για γεωργικές εφαρμογές, όμως με την πάροδο του χρόνου επεκτάθηκε στην παραγωγή κυλίνδρων και υδραυλικών συστημάτων για διάφορες άλλες βιομηχανικές εφαρμογές. Συγκεκριμένα, τα τελευταία 25 χρόνια, η BIOFIAL κατασκευάζει εξειδικευμένους υδραυλικούς κυλίνδρους για όλους τους τύπους ανατρεπόμενων φορτηγών, απορριμματοφόρα, χωματουργικά και δομικά μηχανήματα και βαρέα οχήματα. Στην παραγόμενα προϊόντα συγκαταλέγονται και αυτά για πρέσες μεταλλουργίας, κοπής, μορφοποίησης, εκκοκκιστηρίων βάμβακος και καπνοβιομηχανίας. Επίσης, μέρος της παραγωγής υδραυλικών κυλίνδρων προορίζεται για γεωτρύπανα, γεωργικά μηχανήματα, ανυψωτικές πλατφόρμες, εφαρμογές μεταφοράς και στάθμευσης αυτοκινήτων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η BIOFIAL καλύπτει με πλήρη επιτυχία όλο το φάσμα των υδραυλικών εφαρμογών και αυτό την καθιστά ως την μοναδική ελληνική επιχείρηση που κατασκευάζει υδραυλικούς κυλίνδρους για κάθε δυνατή χρήση.

Από το 1995, έπειτα από μακρόχρονη πείρα και πολύτιμη εμπειρία στο αντικείμενο των υδραυλικών, η BIOFIAL εισχώρησε με δυναμικότητα και συνέπεια στον χώρο της εξειδικευμένης κατασκευής υδραυλικών συστημάτων ανελκυστήρων. Τα έμβολα που παράγονται για υδραυλικούς ανελκυστήρες χωρίζονται σε απλά, διαιρούμενα και τηλεσκοπικά δυο ή τριών φάσεων. Οι μονάδες ισχύος που συναποτελούν μαζί με τα έμβολα τo υδραυλικό σύστημα, περιέχουν εξαρτήματα που προέρχονται από τους πιο επώνυμους και αξιόπιστους Ευρωπαϊκούς οίκους. Τόσο τα έμβολα, όσο και οι μονάδες ισχύος κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από την ίδια την εταιρία.

Από το 2012, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την γκάμα των προϊόντων της, η BIOFIAL ανέπτυξε και πλέον παράγει τέσσερεις νέες σειρές προϊόντων: τους «Compact Υδραυλικούς Ανελκυστήρες Φορτίων BCT & BCF», τους «Υδραυλικούς Ανυψωτικούς Μηχανισμούς Αυτοκίνητων BH-CD & BH-CLD», τις «Ψαλιδωτές Πλατφόρμες Φορτίων & Αυτοκίνητων» και τα «Πλαίσια Ανάρτησης Υδραυλικών Ανελκυστήρων (σασί) BLHI-6, BLHI-10 & BLHI-13».

Η BIOFIAL έχει την δυνατότητα να ανταποκρίνεται με μεγάλη ευελιξία στις απαιτήσεις των πελατών της, προσφέροντας όχι μόνο τυποποιημένα προϊόντα, αλλά και ειδικών διαστάσεων και εφαρμογών, για την κάλυψη και των πιο εξειδικευμένων περιπτώσεων. Για τον λόγο αυτό τα παραγόμενα προϊόντα χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες, την κατηγορία των τυποποιημένων και την άλλη των κατά παραγγελία ή ειδικών προϊόντων. 

Η επιχείρηση διαθέτει πλούσιο πελατολόγιο, με διασπορά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πελατολόγιο της αποτελείται από βιομηχανίες, βιοτεχνίες, τεχνικές εταιρείες, δημόσιους οργανισμούς και επαγγελματίες, όλων των μεγεθών και διαφορετικών κλάδων. Η υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων εδραίωσε την BIOFIAL Α.Ε.  τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Τα τελευταία 22 χρόνια αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε γειτονικές Βαλκανικές και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Το δίκτυο των πωλήσεων της καλύπτει όλη την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη και πραγματοποιούνται εξαγωγές περίπου του 70% της παραγωγικής δυναμικότητας της πολλές χώρες ανά την υφήλιο. Προϊόντα της επιχείρησης εξάγονται απευθείας σε χώρες όπως Κύπρο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ολλανδία, Τουρκία, Αλβανία, Αργεντινή, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σουηδία, Ισραήλ, Σερβία, Ινδία, Βέλγιο, Αίγυπτο, Ιράν, Λίβανο, Ηνωμένο Βασίλειο, FYROM, Ουκρανία, Ισραήλ, Ομάν, κ.τ.λ. και μέσω πελατών της (ενσωματωμένα στον τελικό προϊόν) και στις πέντε ηπείρους. 

Όσον αφορά στους προμηθευτές της, αυτοί προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την Ευρωπαϊκή αγορά και σε μικρότερο βαθμό από την εγχώρια αγορά, κυρίως της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Όλες οι εισαγόμενες Α’ και Β’ ύλες που χρησιμοποιούνται στα τελικά προϊόντα της BIOFIAL, πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά ελέγχων και δοκιμών.  

Το αντικείμενο παραγωγής της επιχείρησης, απαιτεί υψηλή εξειδίκευση και εμπεριστατωμένη γνώση πάνω στην μηχανολογία γενικότερα, και στην τεχνολογία παραγωγής υδραυλικών συστημάτων κυλίνδρων, ειδικότερα. Για τον λόγο αυτό, στην επιχείρηση εργάζεται μόνιμα απασχολούμενο προσωπικό, η πλειοψηφία του οποίου απασχολείται στην επιχείρηση πάνω από 15 χρόνια. Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται, κατά κύριο λόγο, από ειδικευμένο προσωπικό, με υψηλή τεχνική κατάρτιση και πολυετή εμπειρία, γεγονός που επιβάλλεται λόγω της ιδιαιτερότητας της δραστηριότητας της BIOFIAL. Ακόμα, υπάρχουν αρκετοί εξωτερικοί συνεργάτες για την καλύτερη διοικητική, οικονομική, τεχνική και νομική στήριξη της επιχείρησης. 

Η BIOFIAL εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, ανανεώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τον τεχνολογικό εξοπλισμό της και συνεχώς προσαρμόζεται ανάλογα με τις νέες συνθήκες στον τομέα των υδραυλικών. Έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει το σύστημα διαχείρισης ποιότητας για την κατασκευή και εμπορία υδραυλικών συστημάτων ανελκυστήρων και υδραυλικών κυλίνδρων, βάσει των απαιτήσεων του προτύπου ISO 9001:2000, από το έτος 1998. Κάθε ένα υδραυλικό σύστημα για ανελκυστήρες συνοδεύεται από πλήρη τεχνικό φάκελο, όπως επιβάλλουν οι πρόσφατες κοινοτικές οδηγίες.

Τέλος, η επιχείρηση είναι μέλος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειου Ελλάδος, της Ε.Ε.Δ.Ε., και του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητήριο.

Επίσης, η εξωστρέφεια της BIOFIAL τα τελευταία χρόνια είναι ολοένα και πιο έντονη. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, λαμβάνει μέρος επιχειρηματικές αποστολές, σε επιχειρηματικά Forum και σε διεθνής εκθέσεις, εκπροσωπώντας την ελληνική βιομηχανία της Βορείου Ελλάδος. Επί σειρά ετών συμμετέχει σε κάποιες από τις σημαντικότερες κλαδικές διεθνείς διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό, όπως τις INTERLIFT EXHIBITION in Augsburg-Germany, ASANSOR International Lift Exhibition in Istanbul-Turkey, BIG 5 SHOW in Dubai-U.A.E, EUROLIFT Kielce-Poland, SEEBBE-INTERNATIONAL BUILDING TRADE FAIR in Belgrade-Serbia, TEHNOMA Skopje – F.Y.R.O.M., INTERNATIONAL TECHNICAL FAIR Plovdiv – Bulgaria, κτλ. Κατά καιρούς λαμβάνει μέρος σε τοπικές εκθέσεις, όπως τη ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και τις ειδικές κλαδικές εκθέσεις που διοργανώνονται τόσο στον Ελληνικό χώρο HELLASLIFT, LIFTEXPO-GR, AGROTICA, κτλ.

Τέλος, το 2011 ολοκλήρωσε νέα επένδυση σε υλικοτεχνικές υποδομές με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2.000 m² στην περιοχή Νεοχωρούδας Θεσσαλονίκης, όπου λειτούργει το υποκατάστημα της.

Online Offer Request Form